All rights reserved to their respective owners
Source: ristorante del arte
Γλυκό ριζότο με φρούτα γλασέ και σάλτσα κόκκινων φρούτων
Υλικά:
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες για είκοσι λεπτά σε χλιαρό τσάι (ότι άρωμα προτιμάμε).Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να πάρει βράση,το παίρνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά στην άκρη.Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το ρύζι,αφού το έχουμε ξεπλύνει ελαφρά,και καλύπτουμε με κρύο νερό.Βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.Το τραβάμε στην άκρη και ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό.Στραγγίζουμε καλά και βάζουμε το ρύζι και το γάλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όταν το ρύζι μαλακώσει,βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φρούτα και τις σταφίδες.Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ.Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο και σερβίρουμε με την σάλτσα κόκκινων φρούτων και ένα φύλλο μέντας σε κάθε μπολ.
*coulis-κρύα σάλτσα κόκκινων φρούτων
buon appetito !
Source: ristorante del arte
Γλυκό ριζότο με φρούτα γλασέ και σάλτσα κόκκινων φρούτων
Υλικά:
- 150γρ ρύζι καρολίνα
- 100γρ φρούτα γλασέ
- 50γρ κορινθιακή σταφίδα
- 1 φακελάκι τσάι
- 150γρ ζάχαρη
- 750ml γάλα πλήρες
- 35γρ κρέμα γάλακτος
- 80γρ coulis πολτοποιημένη κρύα σάλτσα κόκκινων φρούτων*
- 1 στικάκι βανίλιας ή δύο βανιλίνες ή άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες για είκοσι λεπτά σε χλιαρό τσάι (ότι άρωμα προτιμάμε).Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να πάρει βράση,το παίρνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά στην άκρη.Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το ρύζι,αφού το έχουμε ξεπλύνει ελαφρά,και καλύπτουμε με κρύο νερό.Βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.Το τραβάμε στην άκρη και ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό.Στραγγίζουμε καλά και βάζουμε το ρύζι και το γάλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όταν το ρύζι μαλακώσει,βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φρούτα και τις σταφίδες.Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ.Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο και σερβίρουμε με την σάλτσα κόκκινων φρούτων και ένα φύλλο μέντας σε κάθε μπολ.
*coulis-κρύα σάλτσα κόκκινων φρούτων
- 80γρ φράουλες ή μούρα
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή άχνη ζάχαρη
- μερικές σταγόνες λεμονιού
buon appetito !
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου