Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Βραζιλία-κέικ με ανανά φρούτο του πάθους και Κασάσα


 source: andy bates
Bραζιλιάνικο κέικ με ανανά φρούτο του πάθους και Κασάσα
 All rights reserved to their respective owners

Υλικά:
1 μέτριο ανανά καθαρισμένο σε φέτες ή μια κομπόστα ανανά στραγγισμένο - 175γρ καστανή ζάχαρη - 125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ - 1/2 κουταλάκι αλάτι - 50 γρ ινδοκάρυδο - 1 μεγάλο αυγό - 2 κρόκοι αυγών - 175 γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο - 250ml γάλα πλήρες - 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες ή ένα στικ βανίλιας



Για το σιρόπιασμα:

1 φρούτο του πάθους (χυμό και τα σποράκια του) - 50γρ άχνη ζάχαρη - 50ml κασάσα ή ρούμι - 1 μοσχολέμονο (lime) το χυμό του
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 160 C βάζουμε στη βάση ένος μέτριου ταψιού(διάμετρος 23 εκατοστά) μια λαδόκολλα και βουτυρώνουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε 50γρ από την καφέ ζάχαρη και τις φέτες του ανανά και τις καραμελώνουμε για 4-5 λεπτά.Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές.Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά,και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά να ασπρίσουν προσθέτουμε το βούτυρο,το γάλα και τη βανίλια ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε επάνω στα στερεά υλικά.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα λείο μείγμα.Ρίχνουμε στο ταψί και βυθίζουμε τις φέτες ανανά μέσα να είναι σκεπασμένες αλλά να μην ακουμπίσουν στον πάτο του ταψιού.Το ψήνουμε για 40-45 λεπτά ανάλογα το φούρνο,το τσεκάρουμε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο όπου πρέπει να βγει καθαρό.Το βγάζουμε να κρυώσει και το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι σε όλη την επιφάνεια του.Χτυπάμε στο μπλέντερ το εσωτερικό του φρούτου του πάθους,την άχνη,την κασάσα και τον χυμό από το μοσχολέμονο και περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ με ένα κουτάλι.

Bom Proveito !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου