source: andy bates
Bραζιλιάνικο κέικ με ανανά φρούτο του πάθους και Κασάσα |
Υλικά:
Για το σιρόπιασμα:
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 160 C βάζουμε στη βάση ένος μέτριου ταψιού(διάμετρος 23 εκατοστά) μια λαδόκολλα και βουτυρώνουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε 50γρ από την καφέ ζάχαρη και τις φέτες του ανανά και τις καραμελώνουμε για 4-5 λεπτά.Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές.Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά,και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά να ασπρίσουν προσθέτουμε το βούτυρο,το γάλα και τη βανίλια ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε επάνω στα στερεά υλικά.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα λείο μείγμα.Ρίχνουμε στο ταψί και βυθίζουμε τις φέτες ανανά μέσα να είναι σκεπασμένες αλλά να μην ακουμπίσουν στον πάτο του ταψιού.Το ψήνουμε για 40-45 λεπτά ανάλογα το φούρνο,το τσεκάρουμε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο όπου πρέπει να βγει καθαρό.Το βγάζουμε να κρυώσει και το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι σε όλη την επιφάνεια του.Χτυπάμε στο μπλέντερ το εσωτερικό του φρούτου του πάθους,την άχνη,την κασάσα και τον χυμό από το μοσχολέμονο και περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ με ένα κουτάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου