source: ristorante del arte
Εύκολο τιραμισού λεμονιού
Υλικά:
4 μερίδες
- 250γρ μασκαρπόνε
- 3 αυγά φρέσκα
- 4 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
- 25 μπισκότα σαβουαγιάρ (savoiardi)
- 3 λεμόνια μικρά ακέρωτα βιολογικά
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών.Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν και προσθέτουμε το μασκαρπόνε ανακατεύοντας πολύ καλά.Πλένουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα από τα τρία λεμόνια και το χυμό των δύο λεμονιών και τα προσθέτουμε στο μείγμα.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα με το μασκαρπόνε.Βρέχουμε τα μπισκότα στο χυμό από το τρίτο λεμόνι και τοποθετούμε την πιο στεγνή πλευρά του μπισκότου στη βάση του μπολ.Συμπληρώνουμε κρέμα και πάλι μπισκότα εναλλάξ να γίνουν στρώσεις και τελειώνουμε με κρέμα.Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Προαιρετικά σερβίρουμε με μια κρύα σάλτσα κόκκινων φρούτων ή τριμμένη λευκή σοκολάτα και τριμμένους ξηρούς καρπούς.
buon appetito !
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου