Brigadeiro - βραζιλιάνικες σπιτικές τρούφες |
Υλικά:
400γρ γάλα ζαχαρούχο
4 κουταλιές κακάο άγλυκο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες ή ένα στικ βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Κακάο άγλυκο,ξηρούς καρπούς,ινδοκάρυδο,τρούφα,σοκολάτα λευκή κτλ
Προετοιμασία
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει σε δυνατή φωτιά.Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.Βουτυρώνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες και πλάθουμε σε τρουφάκια τα οποία περνάμε από την επικάλυψη που επιθυμούμε.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει σε δυνατή φωτιά.Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.Βουτυρώνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες και πλάθουμε σε τρουφάκια τα οποία περνάμε από την επικάλυψη που επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου