Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νότια Ιταλία-chez jeanne-Σπαγγέτι με μελιτζάνες,βασιλικό και ρικότα alla norma



Νότια Ιταλία-chez jeanne-Σπαγγέτι με μελιτζάνες,βασιλικό και ρικότα alla norma

'Ενα νόστιμο πρώτο πιάτο για τους Ιταλούς κι ένα νόστιμο κυρίως για τους Έλληνες!

Υλικα:
500γρ σπαγγέτι - 500γρ σάλτσα από ολόκληρα ντοματίνια (ή 3 μεγάλες ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε κομματάκια) - 2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια - 2 σκελίδες σκόρδο - 10 φύλλα βασιλικό - 1 μεσσαίο κρεμμύδι - 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας - 1 κουταλάκι ζάχαρη - 200γρ ρικότα - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - προαιρετικά πεπεροντσίνο ή τσίλι και παρμεζάνα



 Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε την φλούδα της μελιτζάνας αφήνοντας μόνο μερικές ρίγες.Κόβουμε σε κυβάκια.Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι.Τσιγαρίζουμε σε λάδι λίγο το κρεμμύδι να γυαλίσει και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.Σοτάρουμε ώσπου να γίνουν διάφανες και να μαλακώσουν αρκετά.Προσθέτουμε και το πεπεροντσίνο ή το τσίλι.Τσιγαρίζουμε ελαφρά και τον πελτέ.Προσθέτουμε τέλος τη σάλτσα διαλύοντας τα ντοματίνια,το αλάτι και τη ζάχαρη και τις σκελίδες κομμένες στα 2.Βράζουμε 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό χοντροκομμένο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Αφαιρούμε τα σκόρδα αν δεν τα τρώμε.Στη μέση της παρασκευής αλατίζουμε καλά νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μακαρόνια μόλις το νερό βράσει καλά, και τα μαγειρεύουμε al dente.Σερβίρουμε με ρικότα, όσοι θέλουν και παρμεζάνα.Για πιο ελληνική γεύση σερβίρουμε με φέτα.

Πρόταση κρασιού:

-Cerasuolo di vittoria D.O.C,ένα κόκκινο κρασί από την περιοχή της Σικελίας
- ή για πιο εύκολα στην ελληνική αγορά ένα Syrah

buon appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου