Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νότια Ιταλία-chez jeanne: Pizza napolitana-Πίτσα Ναπολιτάνα

image
Chez Jeanne:Pizza napolitana-Πίτσα Ναπολιτάνα
 All rights reserved to their respective owners

Υλικά:

ζύμη:
400γρ αλεύρι - 150-200ml νερό χλιαρό - 1 φακελάκι μαγιά ξερή ή 1 κυβάκι φρέσκια - 1 κουταλάκι ζάχαρη - 1 κουταλάκι αλάτι - 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Σάλτσα:
  • 500γρ σάλτσα από ολόκληρα ντοματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 400γρ μοτσαρέλλα φρέσκια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Chez Jeanne:Pizza napolitana-Πίτσα Ναπολιτάνα

ή 
στη σάλτσα προσθέτουμε φρέσκα μανιτάρια, πέστο βασιλικού ή calabrese και παρμεζάνα και ό,τι άλλο μας αρέσει

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα πολτός.Αφήνουμε να φουσκώσει 20 λεπτά.Προσοχή στη μαγιά δεν ρίχνουμε πολύ ζεστό νερό ούτε αλάτι γιατί θα την χαλάσει.Προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι και το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.Θέλουμε η ζύμη να είναι απαλή και ανάλαφρη όχι σφιχτή.Ζυμώνουμε καλά.Μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη την πασπαλίζουμε με αλεύρι ή λάδι και την καλύπτουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί.Σε μια με δύο ώρες αναλόγως τη ζέστη η ζύμη είναι έτοιμη.Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το σκόρδο σε ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τη σάλτσα με τα ντοματάκια τη ζάχαρη και το αλάτι.Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.Αλευρώνουμε μια επιφάνεια παίρνουμε έναν πλάστη και ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος που μας αρέσει. Παίρνουμε την λαμαρίνα-ταψί του φούρνου την γυρίζουμε ανάποδα,λαδώνουμε την επιφάνεια της και τοποθετούμε την  ζύμη επάνω με τη σάλτσα,κόβουμε φέτες τη μοτσαρέλλα τις τοποθετούμε και αυτές όπως και το βασιλικό και το πιπέρι.Βρέχουμε ελαφρά τις άκρες της πίτσας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στη μεσσαία σχάρα για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκε δείτε αν ψήθηκε από κάτω σηκώνοντας με ένα μαχαιράκι.

buon appetito!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου