Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Λίβανος- Χαλβάς με σιμιγδάλι και μοτσαρέλλα-knafeh-halva with mozzarella and pistachio


Λιβανέζικος χαλβάς με σιμιγδάλι και μοτσαρέλα τύπου knafeh
halva with mozzarella and pistachio-knafeh

 All rights reserved to their respective owners

Υλικά:
500γρ μοτσαρέλα - 50ml νερό - 25γρ σιμιγδάλι - 25γρ ζάχαρη - φυστίκια αιγίνης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη,προσθέτουμε το σιμιγδάλι αφήνουμε να βράσει,μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές λωρίδες και αφήνουμε να λιώσει.Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.Πασπαλίζουμε με φυστίκια αιγίνης.Τρώγεται κρύο αλλά και ζεστό.Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.



شهية جيدة

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου