Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κίνα- Η καλύτερη συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

All rights reserved to their respective owners
Sweet and sour chinese chicken recipe
Κινέζικο γλυκόξινο κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

Υλικά:
για το κοτόπουλο
  • 250γρ στήθος κοτόπουλο
  • 2 αυγά (1 ολόκληρο κι ένα ασπράδι)
  • 1/4 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ 
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  •  1/2 φλυτζάνι νερό 
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη προαιρετικά
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο πολτοποιημένο προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο ή canola για το τηγάνισμα
  • λίγο έξτρα κορν φλάουερ για διπλό πανάρισμα
  • 2 κουταλιές σουσάμι
για την σάλτσα

  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ
  • 1 κουταλιά νερό
  • 2/3 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι ή ανανά
  • 1/3 φλυτζανιού ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 3 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι μικρό ρίχνουμε το χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την κέτσαπ και τη σόγια. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το κορν φλάουρ, αφού το έχουμε διαλύσει καλά σε ένα φλυτζάνι με τη μια κουταλιά νερού, και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίζει να δένει ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κοτόπουλο σε ίσα και λεπτά κομμάτια, σε μπουκιές, για να τηγανιστούν γρήγορα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, το νερό, το σκόρδο, το τζίντζερ, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα τηγάνι βαθύ ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, ώστε να σκεπάζονται οι κοτομπουκιές, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περνάμε τις μπουκιές κοτόπουλου από κορν φλάουρ και μετά τις βουτάμε καλά στο χυλό και έπειτα στο τηγάνι. Δεν γεμίζουμε το τηγάνι τελείως να έχουν χώρο να τηγανιστούν καλά. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε μια φορά. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Όταν τελειώσουμε με το κοτόπουλο τα περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα και σουσάμι. Σερβίρουμε ζεστά για να μην πανιάσουν και συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι basmati ή jasmine.
  祝好胃口。
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου