Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Λίβανος- Κεφτεδάκια κοτόπουλο με φυστίκια αιγίνης-Lebanese chicken kefte with pistachio


Λιβανέζικοι κεφτέδες με κοτόπουλο και φυστίκια αιγίνης
Lebanese chicken kefte with pistachio

All rights reserved to their respective owners

 Υλικά:
350-400γρ κοτόπουλο φιλεταρισμένο ψητό ή βραστό - 65γρ-70γρ φυστίκια αιγίνης - 2 αυγά (1για το μείγμα και ένα για το πανάρισμα) - 50γρ παρμεζάνα ή γραβιέρα  - 1/2 κουταλάκι κουρκουμά - 1/2 κουταλάκι κανέλα - 1/2 κουταλάκι πάπρικα - 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο - 2 κουταλιές σούπας λάδι - φρυγανιά τριμμένη για πανάρισμα - αλεύρι για το πανάρισμα  - 1 λάιμ ή 1 λεμόνι - Λάδι για τηγάνισμα (να σκεπάζονται οι κεφτέδες) - αλάτι πιπέρι



Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος των φυστικιών εντελώς και αφήνουμε λίγα πιο χοντροκομμένα,ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζημώνουμε μέχρι να πλάθονται σε κεφτέδες.Τους βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Δεν θέλουν πολύ ώρα, γιατί το κοτόπουλο είναι ήδη ψημένο ίσα ίσα να ροδίσουν. Σερβίρετε με μια σαλάτα fattoush , αραβικές πίτες και σάλτσα γιαουρτιού*.

* για τη σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά:
200γρ γιαούρτι στραγγιστό - μια κουταλιά ελαιόλαδο - μερικές σταγόνες λάιμ - αλάτι πιπέρι - σκόρδο - 1 καρότο και 1/2 αγγούρι τριμμένα στον τρίφτη -  2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή άνηθο
    Εκτέλεση:

    Τρίβουμε το αγγούρι και το στραγγίζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά νερά του , να μη μας νερώσει τη σάλτσα. Μετά τρίβουμε το καρότο,κόβουμε το σκόρδο στη μέση ή το ψιλοκόβουμε αν μας αρέσει να το τρώμε, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο ή τον άνηθο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήνουμε γύρω στη μισή ώρα, τη σάλτσα μέσα στο ψυγείο να κρυώσει για να δέσουν τα υλικά. Αφαιρούμε το σκόρδο αν το έχουμε κόψει στη μέση και δεν θέλουμε να το φάμε και σερβίρουμε μέσα σε αράβικες πίτες με κοτοκεφτέδες ή φαλάφελ.

    شهية جيدة

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου