Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Κίνα-Chez Jeanne-Σούπα με κοτόπουλο νουντλς και λαχανικά


Chez Jeanne-Chinese chicken & vegetables noodles soup
κινέζικη σούπα με κοτόπουλο νουντλς και λαχανικά

Υλικά:
3 πλατάρια κοτόπουλου - 1 σακουλάκι noodles της αρεσκείας σας, με γεύσεις ή σκέτα - 3 μεγάλα καρότα - 2 πιπεριές, μια πράσινη μια κόκκινη - 1 τσίλι πιπεριά ή οποιοδήποτε καυτερό σας αρέσει - 5 μανιτάρια λευκά  ή κινέζικα αποξηραμένα (τα μουλιάζουμε 10 λεπτά σε χλιαρό νερό και ρίχνουμε στη σούπα και το νερό) - 1 κούπα αρακά και καλαμπόκι(αν θέλετε βάλτε μόνο αρακά και προσθέστε και ένα βαζάκι κινέζικο baby corn) - 10 φασολάκια πράσινα - 10 φουντίτσες μπρόκολο - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα - 1 σκελίδα σκόρδο - 1 λεμόνι ή λάιμ - 2 κουταλιές τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι σε σκόνη  -  2-3 κουταλιές σάλτσα σόγιας κατά προτίμηση (αν δεν περιέχει ζάχαρη βάλτε ένα κοφτό κουταλάκι ζάχαρης στη σούπα) - λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά ένα κουταλάκι σησαμέλαιο - αλάτι - πιπέρι
*στα λαχανικά προσθέστε και αφαιρέστε όποιο λαχανικό προτιμάτε

Εκτέλεση:

Ξέπλενουμε τα πλατάρια και τα τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. Μόλις πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, αδειάζουμε το νερό και ξαναγεμίζουμε με κρύο νερό πάλι, βάζουμε πάνω στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα περίπου, αν αφρίσει στην αρχή με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε από την επιφάνεια της σούπας τους αφρούς για να πετύχουμε έναν καθαρό ζωμό. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε. Το μπρόκολο το αφήνουμε σε μικρές φουντίτσες, αν είναι μεγάλες κόψτε τες να είναι ίδιες και για το μάτι αλλά και για να ψηθούν το ίδιο καλά όλα τα κομμάτια.Τα φασολάκια αν είναι μεγάλα κόψτε στα δύο ή στα 3 ανάλογα το μέγεθος τους. Τα καρότα και το τζίντζερ σε μικρά ζαράκια.Το φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ λεπτές ροδέλες. Τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Μόλις αρχίσει το κρέας να βγαίνει από το κόκκαλο αφαιρούμε με μια κουτάλα τα πλατάρια σε ένα πιάτο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο αφαιρούμε τις πέτσες και το ξεψαχνίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο ζωμό τα καρότα, το σκόρδο καθαρισμένο αλλά ολόκληρο, το τζίντερ, τις πιπεριές, τον αρακά και το καλαμπόκι. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, και 5 λεπτά πριν το κλείσουμε προσθέτουμε τα φασολάκια, το λάδι, το μπρόκολο, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο καλά χωρίς κόκκαλα.3 λεπτά πριν το κλείσουμε ρίχνουμε τα νούντλς, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το πιπέρι και αλάτι όσο χρειαστεί ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η σόγια, δοκιμάστε και συμπληρώστε όσο χρειαστεί.

 祝好胃口。

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου