Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνικό κριθαρότο με πιπεριές, χωριάτικο λουκάνικο και φέτα - Greek risoni with peppers, spicy sausage and feta cheese - Chez Jeanne

Ελληνικό κριθαρότο με πιπεριές, χωριάτικο λουκάνικο και φέτα - Greek risoni with peppers, spicy sausage and feta cheese - Chez Jeanne
Υλικά 
για 4-6 άτομα

500γρ κριθαράκι, 2 κρεμμύδια ξερά, 1 πράσο, 2 καρότα, 2 κόκκινες πιπεριές, 2 πράσινες πιπεριές, 1 κλωνάρι σέλινο, 1 σκελίδα σκόρδο, 200γρ λουκάνικο χωριάτικο, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 250γρ χυμό ντομάτας, 1 φύλλο δάφνης, 10 κόκκους μπαχάρι, 1 κουταλάκι πάπρικα, 1κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά κόλιανδρο τριμμένο ξερό,  2 - 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 200γρ φέτα, 1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο, 1 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι

 Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα σχήματα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια με το πράσο, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν καλά. Κόβουμε και το λουκάνικο σε κυβάκια και το σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα. Έπειτα το κριθαράκι και το σοτάρουμε πολύ καλά. Τέλος, τον πελτέ και τα μπαχαρικά, αφού σοταριστούν, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, το χυμό και το σέλινο. Ρίχνουμε το νερό σε τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλουμε το κριθαράκι al dente, αλλιώς δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα να το φέρουμε στο σημείο βρασμού που μας αρέσει. Σβήνουμε τη φωτιά, όταν έχει ακόμα υγρά μέσα το κριθαράκι, να μην στεγνώσει τελείως και προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους, τον μαϊντανό, το θυμάρι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο προαιρετικά. Σερβίρεται ζεστό για να μην στεγνώσει.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου