Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Μανιταρόσουπα με μπέικον - Mushroom and bacon soup - Chez Jeanne

Μανιταρόσουπα με μπέικον - Mushroom and bacon soup - Chez Jeanne
Υλικά
4 άτομα
400γρ μανιτάρια, 2 φέτες μπέικον, 1 λίτρο νερό ή ζωμό της αρεσκείας σας, 1 μεγάλη πατάτα ή 2 μεσαίες, 1 πράσο το άσπρο μέρος, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 φύλλο δάφνης, 1 σκόρδο, 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό, 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο, 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο, 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά βούτυρο, 2 κουταλιά ελαιόλαδο, 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος προαιρετικά,  λευκό πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι ή με το χέρι μας την εξωτερική φλούδα των μανιταριών που αφαιρείται εύκολα, τα κόβουμε σε μεσαία ομοιόμορφα καρέ. Κόβουμε σε μεσαία καρέ και το μπέικον. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο, καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την μία κουταλιά από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο καθαρισμένο αλλά ολόκληρο, σοτάρουμε το μπέικον και το αφαιρούμε. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αφαιρούμε. Συμπληρώνουμε την άλλη κουταλιά λάδι στο κατσαρολάκι και σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια, το σέλινο, τα μπαχαρικά εκτός από το θυμάρι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι πατάτες, προσθέτουμε το θυμάρι και τα περνάμε από τον πολυκόφτη ή τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός. Διορθώνουμε τη σύσταση της με λίγη ποσότητα νερού αν χρειαστεί και αν θέλουμε, προαιρετικά, ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο κρύο στην κατσαρόλα και από μια κουταλιά κρέμα γάλακτος σε κάθε πιάτο. Στολίζουμε το πιάτο με μερικά μανιταράκια που έχουμε σοτάρει και το μπέικον.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου