Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σαλάτα με παντζάρι ψητό, ρόκα, πορτοκάλι, σουσάμι και καρύδι - Roasted beetroot, orange, nuts, sesame seeds and rocket salad - Chez Jeanne

Σαλάτα με παντζάρι ψητό, ρόκα, πορτοκάλι, σουσάμι και καρύδι - Roasted beetroot, orange, nuts, sesame seeds and rocket salad - Chez Jeanne
Υλικά
2 παντζάρια, 2 πορτοκάλια, 1 κουταλιά καρύδι ψιλοκομμένο, μερικά φύλλα ρόκας, 1 κουταλιά σουσάμι καβουρντισμένο, 1 κουταλιά λευκό βαλσαμικό ξύδι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Για να ψήσουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, κόβουμε τα φύλλα τους, τυλίγουμε έναν έναν τον βολβό καλά με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι σε κάθε βολβό. Ψήνουμε στους 190c, σε προθερμασμένο φούρνο, για μια ώρα περίπου. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, τρυπάμε το πιο χοντρό παντζάρι με ένα μαχαιράκι να δούμε αν μαλάκωσε. Για περισσότερη ευκολία τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά. Πλένουμε καλά τα φύλλα τους και τα βυθίζουμε σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν ελαφρώς τραγανά. Όταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα κόβουμε σε ομοιόμορφες ροδέλες, ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια αφαιρώντας και τη λευκή σάρκα, και κόβουμε σε ροδέλες. Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ανακατεύοντας συνεχώς μην καεί, τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε τα καρύδια και σε ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι με το ξύδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρεμώδη vinaigrette. Πλένουμε καλά τη ρόκα, ξεχωρίζουμε μερικά ωραία φύλλα, χοντροκόβουμε και μερικά φύλλα από τα παντζάρια που έχουμε βράσει. Στήνουμε το πιάτο μας και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τη vinaigrette.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου