Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Τραγανα σνιτσελάκια κοτόπουλου παναρισμένα με φυστίκι - Chicken nuggets with crunchy peanut crust - Chez Jeanne

Τραγανα σνιτσελάκια κοτόπουλου παναρισμένα με φυστίκι - Chicken nuggets with crunchy peanut crust - Chez Jeanne
Υλικά
4 άτομα

400γρ-500γρ φιλέτο κοτόπουλο, 200γρ φρυγανιά, 200γρ αλεύρι, 200γρ φυστίκια αλεσμένα, 2 αυγά, 3 κουταλιές γάλα, αλάτι πιπέρι, σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή ένα κομμάτι λαδόκολλα για το φούρνο

για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου

1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, 1 κουταλάκι κουρκουμά, 1/2 κουταλάκι κάρυ, 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό, 2 κουταλιές θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά, λεπτά φιλετάκια, με ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα με το γάλα και τέλος σε ένα ακόμη τη φρυγανιά με τα φυστίκια χοντροαλεσμένα στον πολυκόφτη/Multi. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς-φυστικιού. Τα πανάρουμε όλα και βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί. Σε ποσότητα υπολογίζουμε να καλύπτει τα φιλετάκια κοτόπουλου που θα βάζουμε μέσα. Αφήνουμε να κάψει καλά, τοποθετούμε τα φιλετάκια μέσα, δεν παραφορτώνουμε το τηγάνι μην πέσει η θερμοκρασία και βράσουν. Μόλις τα βάλουμε στο τηγάνι χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τα γυρίζουμε μια φορά και τα αφαιρούμε μόλις ροδοκοκκινίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα την ίδια διαδικασία. Αν επιθυμούμε μια πιο υγιεινή εκτέλεση της συνταγής σε ένα ανοιχτό ταψί, λαμαρίνα, τοποθετούμε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, τοποθετούμε επάνω τα φιλετάκια παναρισμένα, ρίχνουμε ελαιόλαδο πάνω από κάθε φιλετάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 10' λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος των φιλέτων. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν και αποκτήσουν τραγανή κρούστα.
Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή πουρέ και σαλάτες.


Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου