Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Κοτόσουπα - Chicken soup - Chez Jeanne

Κοτόσουπα - Chicken soup - Chez Jeanne
Υλικά

1 κοτόπουλο ή 5 πλατάρια κοτόπουλου, 2 1/2 λίτρα νερό, 3 καρότα, 2 κρεμμύδια, 2 κλωνάρια σέλινο, 1 φύλλο δάφνης. 7-8 κόκκους μπαχάρι, 2-3 κλωναράκια θυμάρι προαιρετικά., 50γρ ρύζι γλασέ, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

 για το αυγολέμονο
1 αυγό, 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βυθίζουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, στραγγίζουμε το νερό, ξεπλένουμε με κρύο νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα με τα 2,5 λίτρα κρύου νερού. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι, τα καρότα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ξαφρίζουμε με μια κουτάλα, μαγειρεύουμε για μια ώρα περίπου,στραγγίζουμε, κρατάμε το ζωμό, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, το κοτόπουλο, το ρύζι και τα καρότα ψιλοκομμένα σε μικρά μισοφέγγαρα ή κυβάκια. Βράζουμε για  20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα καρότα. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και κλείνουμε τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό με το λεμόνι να δημιουργήσουμε ένα αφρώδες μείγμα, και ρίχνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, 5-6 κουταλιές ζεστή σούπα στο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Ενσωματώνουμε το μείγμα με τη σούπα και ανακατεύουμε καλά τη σούπα να πάει το μείγμα παντού και να μην κόψει. Ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου