Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Νότια Ιταλία - Σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό - Pasta with classic tomato and basil marinara sauce - Chez Jeanne

Σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό - Pasta with classic tomato and basil marinara sauce - Chez Jeanne
Υλικά
4 άτομα

1 πακέτο σπαγγέτι νούμερο 6, 500γρ ντοματίνια ή σε κονσέρβα αποφλοιωμένα ή ρόμα φρέσκα, 1 μικρό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή 3 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό της αρεσκείας σας, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη προαιρετικά, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μεγάλη πολύ νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι και τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε στο χρόνο που γράφει η συσκευασία από την ώρα που αρχίζουν να βράζουν. Στραγγίζουμε. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ντοματίνια τα πλένουμε καλά και σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράζει τα ρίχνουμε μέσα για 1-2 λεπτά, τα κρυώνουμε αμέσως στο κρύο νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Τα περνάμε από τον πολυκόφτη και τα πολτοποιούμε,αυτό το στάδιο το ακολουθούμε και στην περίπτωση των φρέσκων και της κονσέρβας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, και το σκόρδο. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά,ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το ιδρώνουμε καλά, να μην πάρει χρώμα αλλά να γίνει διάφανο και μαλακό. Αλατίζουμε ελαφρώς γιατί αυτό βοηθάει στο να βγάλουν τα κρεμμύδια τα υγρά τους και να μαγειρευτούν καλά. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε λίγο νερό και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15' λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα κόβουμε το βασιλικό στο μέγεθος που επιθυμούμε και τον προσθέτουμε στη σάλτα μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια λίγη από τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με επιπλέον σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.

Πρόταση ποτού
Κόκκινο κρασί

Chianti
Sangiovese
Merlot

Buon Appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου