Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Σπανάκι και μανιτάρια σωτέ με αυγό ποσέ - Sauteed spinach and mushrooms with poached egg - Chez Jeanne

Σπανάκι και μανιτάρια σοτέ με αυγό ποσέ - Sauteed spinach and mushrooms with poached egg - Chez Jeanne
Υλικά
200γρ σπανάκι, 2 μανιτάρια λευκά μεγάλα ή 4-5 μικρά, 1 καρότο, 1 πράσο, 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό, 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, αλάτι, λευκό πιπέρι κατά προτίμηση, 1 αυγό, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, σε αντικολλητικό τηγανάκι, να γυαλίσουν. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, ξεφλουδίζοντας το εξωτερικό τους περίβλημα, και τα κόβουμε σε κύβους. Τα σοτάρουμε κι αυτά στο τηγάνι , προσθέτοντας και το σκόρδο ψιλοκομμένο.Προσθέτουμε και το καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε το σπανάκι, αλατίζουμε, ρίχνουμε και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος του και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7-10 λεπτά ανάλογα πόσο μαγειρεμένο το προτιμούμε. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το πιπέρι. Ποσάρουμε το αυγό *  και σερβίρουμε με το αυγό από πάνω και με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί. 

*συνταγή για τα αυγά ποσέ θα βρείτε στην παρακάτω συνταγή του JeanneDome
http://jeannedome.blogspot.gr/2014/10/sauce-hollandaise.html

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου