Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας - Soufflé au chocolat - Chez Jeanne



Υλικά: 250γρ βούτυρο, 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, 100γρ αλεύρι κοσκινισμένο, 150 γρ ζάχαρη, 5 αυγά, μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

 Σε μπεν μαρί* ,  τοποθετούμε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα αφού τα κόψουμε σε κομμάτια για να λιώσουν πιο γρήγορα και τα αφήνουμε να λιώσουν. Τα βοηθάμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα. Σε δύο μπολ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρένγκα σφιχτή και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά στους χτυπημένους κρόκους τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια με τη σπάτουλα μη μας κόψουν τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις με σπάτουλα να απλωθεί σε όλο το μείγμα αλλά να μην μας ξεφουσκώσει η μαρένγκα και τέλος, ρίχνουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας πάλι με απαλές κινήσεις με τη σπάτουλα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 ραμεκέν, ατομικά πυρίμαχα σκεύη ειδικά για σουφλέ, ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος 22εκ για όλη την ποσότητα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα σκεύη μας και τα γεμίζουμε έως τα 3/4 του σκεύους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190c για 9-10 λεπτά. Δεν το παραψήνουμε γιατί θέλουμε να είναι υδαρές στο κέντρο.
Σερβίρεται ζεστό και ιδανικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή χτυπημένη άγλυκη σαντιγύ!


* Για το μπεν μαρί: 
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ελαφρώς και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ πυρίμαχο που να εφάπτεται στα τοιχώματα της κατσαρόλας χωρίς όμως να εφάπτεται στο νερό

Bon appetit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου