Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τάρτα σοκολάτας με αχλάδια - Chocolate tart with pears -Chez Jeanne


Υλικά

 για την βάση
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125γρ βούτυρο
50γρ κακάο άγλυκο
100γρ ζάχαρη άχνη
1κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι

για τη γέμιση
5-6 αχλάδια μεγάλα
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ζάχαρη (ιδανικά καστανή)
1Ο-12 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο)

για την ganache σοκολάτας
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125γρ κρέμα γάλακτος (light)


Τάρτα σοκολάτας με αχλάδια - Chocolate tart with pears -Chez Jeanne
  Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια το βούτυρο, κρύο και κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, μαζί με το αλεύρι, τρίβοντας το με τα δάχτυλά μας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό σαν βρεγμένη άμμος. Μόλις πάρει την επιθυμητή μορφή ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας και να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Την καλύπτουμε με μια επιφάνεια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20'. Έπειτα την ανοίγουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, για να μην μας ασπρίσει η ζύμη, ή την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε στο μέγεθος της ταρτιέρας μας ή του πυρίμαχου σκεύους που θα την ψήσουμε, με διαστάσεις γύρω στα 22-24 εκατοστά. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος.
Πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε στη μέση κατά μήκος τα αχλάδια. Μέσα σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το κονιάκ, τα τοποθετούμε επάνω στην τάρτα, αφού τρυπήσουμε την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι, και τρυπάμε κάθε αχλάδι με ένα μοσχοκάρφι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170c για 30' ώρα περίπου μέχρι να γίνει τραγανή.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση, ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αφαιρούμε τα μοσχοκάρφια από τα αχλάδια και περιχύνουμε την ganache σοκολάτας επάνω στην τάρτα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!

Bon appetit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου