Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μεξικό - Μεξικάνικη πίτσα - Μexican pizza

Υλικά

 για την πίτσα
1 κρεμμύδι ξερό, 250γρ τυρί τσένταρ τριμμένο, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά, 1 σκελίδα σκόρδο, 50γρ ελιές μαύρες σε ροδέλες, 150γρ σάλτσα ντομάτας, 100γρ καλαμπόκι, 1 ντομάτα, 1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 1/2 ξερή, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι



 για τη ζύμη
400γρ αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις, 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25γρ φρέσκια μαγιά, 50ml ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 180ml νερό χλιαρό

Προαιρετικά
100γρ φασόλια μαύρα βρασμένα, 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα, πιπεριές τσίλι ή καυτερό κόκκινο πιπέρι κατά προτίμηση






Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το νερό ελαφρώς, να είναι χλιαρό αλλά να μην καίει, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να δημιουργηθεί ένα χυλός. Αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα για 20' λεπτά περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και απαλή ζύμη. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ζυμώνουμε για 10' περίπου. Την αφήνουμε στο μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου μιάμιση ώρα. Μόλις φουσκώσει αλευρώνουμε μια επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη στο σχήμα του ταψιού που θα την ψήσουμε. Την ψήνουμε σε ταψί για πίτσα, αφού το λαδώσουμε ή επάνω σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί το οποίο το αναποδογυρίζουμε, το λαδώνουμε και τοποθετούμε την πίτσα επάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200c.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε καρέ. Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, μετά το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά, τις ελιές και από πάνω το τσένταρ και την πάπρικα.Βρέχουμε με λίγο νερό τη ζύμη γύρω γύρω που προεξέχει και ψήνουμε για 20-30' ανάλογα με το φούρνο, θέλουμε να ροδίσει καλά, σηκώνουμε με ένα μαχαιράκι την πίτσα και ελέγχουμε να έχει ψηθεί καλά και από κάτω. Αφήνουμε 5' λεπτά να κρυώσει ελαφρώς για να κόβεται και σερβίρουμε

Πρόταση ποτού
Παγωμένες Μπύρες Carib ή κορόνα

Buen Apetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου