Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Spaghetti Primavera - Ανοιξιάτικη μακαρονάδα - Chez Jeanne

Υλικά για 4 άτομα

500γρ σπαγγέτι
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κλωνάρι σέλερι
500γρ ντομάτες κονκασέ
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
2 καρότα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
αλάτι- πιπέρι - ελαιόλαδο


 Προαιρετικά: 1 φύλλο δάφνης, 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό, 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά


Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά. Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας σε ίσα μπαστουνάκια. Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, και ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια μας. Μόλις γίνουν διάφανα ρίχνουμε τις μελιτζάνες , μετά τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Αφού μαγειρευτούν για αρκετή ώρα ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το σέλερι ψιλοκομμένο, το σκόρδο,  το ξύδι, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, αν αφρίσει ξαφρίζουμε για να φύγει η οξύτητα της ντομάτας, και αφήνουμε σκεπασμένη να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά, αν δεν έχει αρκετή υγρασία προσθέτουμε λίγο νερό μαζί με τη σάλτσα ντομάτας. Αλατίζουμε λίγο πριν το τέλος. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μυρωδικά μας. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, αφαιρούμε από την κατσαρόλα 1 λεπτό νωρίτερα, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το τηγάνι με τη σάλτσα και σερβίρουμε με επιπλέον λαχανικά και σάλτσα από πάνω. Συνοδεύονται ιδανικά με τριμμένο τυρί φέτα.

Πρόταση ποτού
Κόκκινα ελαφριά κρασιά

Beaujolais
Chianti

Buon Appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου