Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας - Spaghetti with meatballs and tomato sauce - Chez Jeanne

Υλικά για 4-5 άτομα

500γρ πακέτο σπάγγετι 
500γρ κιμά
2 κρεμμύδια κομμένα
1 κουταλάκι μπαχάρι
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
100γρ φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές θυμάρι ή βασιλικό φρέσκο
50γρ αλεύρι
500γρ κονκασέ ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
100ml κρασί κόκκινο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Προαιρετικά
1 κουταλιά βούτυρο
200γρ Παρμεζάνα ή σκληρό τυρί


Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας - Spaghetti with meatballs and tomato sauce - Chez Jeanne


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, την φρυγανιά, το αυγό, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά θυμάρι ή βασιλικό φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι μπαχάρι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ασπρίσει ελαφρώς ο κιμάς, τον τοποθετούμε για 30' ώρα στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να τον μαγειρέψουμε τον πλάθουμε σε μικρά στρόγγυλα κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γυαλίσει καλά και το αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Περνάμε από το αλεύρι τα κεφτεδάκια, τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι και τα σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας να σοταριστεί κι αυτός, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ καλά ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το κονκασέ ντομάτας και τα κρεμμύδια που κρατήσαμε στην άκρη. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή βασιλικό, πιπέρι και προαιρετικά μια κουταλιά βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αλάτι και τα μακαρόνια, μαγειρεύουμε αφαιρώντας ένα λεπτό από το χρόνο βρασίματος που περιγράφεται στη συσκευασία τους. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα, ρίχνουμε σε αυτήν τα μακαρόνια μόλις τα στραγγίσουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια και τριμμένη παρμεζάνα.

Πρόταση ποτού

 Κόκκινο πλούσιο κρασί:
-Sangiovese
-Languedoc
-Rousillon
-Barolo
-Barbera
-Syrah
-Chianti

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου