Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σούπα λαχανικών - Veggie soup - Chez Jeanne


Υλικά για 6 άτομα
300γρ μανιτάρια λευκά μικρά, 200γρ αρακάς, 2 καρότα μεγάλα, 2 πράσα, 1 ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 80γρ σέλερι ή σέλινο, 1 πατάτα,1 φύλλο δάφνης, 10 κόκκοι μπαχάρι, 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 1/2 λεμόνια το χυμό τους, 2,5 λίτρα νερό, 2 κουταλιές αλεύρι, αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά
1κουταλάκι κόλιανδρο ξερό, 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τέλος




  Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες, μετά κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους, ψιλοκόβουμε το σέλερι ή το σέλινο, χωριστά τα φύλλα από το κλωνάρι και τέλος ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το θυμάρι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, γυαλίζουμε καλά σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι και το πράσο, μόλις μαλακώσουν καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο ολόκληρο, έπειτα τα καρότα και τέλος τον αρακά και τις πατάτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στο ελαιόλαδο ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι πουδράροντας, και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά, τέλος προσθέτουμε νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη δάφνη, το σέλερι ή τα κλωνάρια του σέλινου, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας, σε περίπου μισή ώρα, κλείνουμε τη φωτιά ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου, το μαϊντανό, το θυμάρι, το πράσινο μέρος από το κρεμμυδάκι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο ή μια κουταλιά ελαιόλαδο. Σερβίρεται ιδανικά για πρώτο πιάτο σε ένα γεύμα, για κυρίως ή ελαφρύ βραδινό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου