Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Καραμελωμένες μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - Caramelized roasted bone-in pork chops with potatoes - Chez Jeanne

Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
600γρ πατάτες
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια ή λάιμ
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό
1/3 κουταλάκι κύμινο
1/3 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά ξερό
Αλάτι-πιπέρι- ελαιόλαδο



Καραμελωμένες μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - Caramelized roasted bone-in pork chops with potatoes - Chez Jeanne

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη μαρινάδα για τις μπριζόλες βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ τη σόγια, το μέλι, το χυμό από τα λεμόνια ή τα λάιμ, το ξύσμα από το ένα από αυτά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, τα μπαχαρικά, τη μισή δόση από το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά να λιώσει το μέλι και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τοποθετούμε και αυτά μέσα και αναμειγνύουμε καλά. Αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο, τις βγάζουμε να πέσει η θερμοκρασία τους λίγο καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος που να θέλουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος με τις μπριζόλες. Τοποθετούμε τις πατάτες, μια σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες, το υπόλοιπο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω τις μπριζόλες με τη μαρινάδα. Αλατίζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 30'- 40' ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μπριζόλες, μέχρι να καραμελώσουν αλλά να είναι ζουμερές και να ψηθούν οι πατάτες. Προσοχή σε μερικά σημεία θα μαυρίσει ελαφρώς λόγω της μαρινάδας, δεν θα είναι καμμένο όμως.

Πρόταση ποτού

- Κόκκινο κρασί

Chianti
Beaujolais

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου