Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Κοφτό μακαρονάκι με Chorizo και γραβιέρα - Chorizo and Gruyère canneroni pasta - Chez Jeanne

Υλικά για 4 άτομα

400γρ Chorizo ή κόκκινο πικάντικο λουκάνικο
500γρ κοφτό μακαρονάκι
400γρ γραβιέρα Κρήτης ή Gruyère
300γρ σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο
1 κουταλιά βασιλικό φρέσκο
αλάτι- πιπέρι

 Προαιρετικά
λίγο πιπέρι chili ή καγιέν






Εκτέλεση
Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα, αλατίζουμε και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίζουμε.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το Chorizo ή το πικάντικο λουκάνικο και το σοτάρουμε με ελάχιστη ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζωντανέψει το χρώμα του, 2 λεπτά από κάθε πλευρά, το αφαιρούμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες. Στο ίδιο τηγανάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να γλυκάνει. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε 15' λεπτά να σιγομαγειρευτεί. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε μέσα το Chorizo, το καυτερό, τα μακαρονάκια και την γραβιέρα τριμμένη. Προσθέτουμε, τέλος, τα μυρωδικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πρόταση ποτού

Ιδανικά κρύες μπύρες
Κόκκινο κρασί
- Ισπανικό κόκκινο Montsant
-Cabernet sauvignon
-Syrah

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου