Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκι,φέτα και δυόσμο - Oven baked omelette with zucchini, feta and peppermint - Chez Jeanne

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκι,φέτα και δυόσμο - Oven baked omelette with zucchini, feta and peppermint - Chez Jeanne
Υλικά για 2 άτομα
2 κολοκυθάκια μεγάλα ή 3 μικρότερα
6-8 αυγά
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150γρ φέτα τριμμένη ή ένα φλυτζάνι περίπου
4 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι

Προαιρετικά 
50γρ τριμμένη γραβιέρα

Εκτελεση
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ιδανικά να μπαίνει και σε φούρνο,  ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε. Τα σοτάρουμε καλά να φύγει η υγρασία τους και ρίχνουμε το δυόσμο, τα τυριά και πιπέρι. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι και περιχύνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρώς να είναι όλα τα υλικά μοιρασμένα ομοιόμορφα και βάζουμε στο φούρνο στους 180c μέχρι να ροδίσει από πάνω. Αν το τηγάνι μας δεν μπαίνει φούρνο, λαδώνουμε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε στους 180c μέχρι να ροδίσει η ομελέτα. Σερβίρεται ως πρώτο πιάτο, ορεκτικό αλλά και κυρίως με μια πράσινη σαλάτα.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου