Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Βίδες με κρύα σάλτσα ντομάτας και βασιλικό - Fussili with cold Napoli sauce - Chez Jeanne

Βίδες με κρύα σάλτσα ντομάτας και βασιλικό - Fussili with cold Napoli sauce - Chez Jeanne

Υλικά για 4 άτομα

500γρ βίδες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 ντομάτες
10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
80ml ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι στο γουδί, αν δεν έχουμε γουδί το ψιλοκόβουμε το βάζουμε σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι και το πολτοποιούμε με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Ψιλοκόβουμε και αλατίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο και τα αφήνουμε λίγη ώρα να μαλακώσουν από το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε ομοιόμορφα καρέ. Τις προσθέτουμε στο μπολ με το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειαστεί. Δεν κόβουμε τα υλικά μας σε πολυκόφτη γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά, τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Αφήνουμε μισή με μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε στο χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία και στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά να γυαλίσουν.
Σερβίρουμε σε κρύα ή ζεστά μακαρόνια την κρύα σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.

Αν περισσέψει σάλτσα μπορούμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες. Για τις μπρουσκέτες, κόβουμε φέτες ψωμιού περιχύνουμε με τη σάλτσα, τριμμένο τυρί ή φέτα και ψήνουμε στους 180c μέχρι να φρυγανιστούν.

Πρόταση ποτού
Κόκκινο κρασί

Κρητικός
Chianti
Sangiovese


Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου