Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κοτόπουλο με λαχανικά, ρύζι μπασμάτι και σάλτσα κρέμας με κουρκουμά - Roasted chicken, veggies, basmati rice and creamy turmeric sauce - Chez Jeanne

Κοτόπουλο με λαχανικά, ρύζι μπασμάτι και σάλτσα κρέμας με κουρκουμά - Roasted chicken, veggies, basmati rice and creamy turmeric sauce - Chez Jeanne
Υλικά για  4 άτομα

4 φιλέτα κοτόπουλου
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
400γρ κρέμα γάλακτος Light
100γρ μανιτάρια
50γρ καλαμπόκι
50γρ αρακά
1 πιπεριά μεγάλη πράσινη
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό
1 κουταλιά κουρκουμά
300γρ ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
λεμόνι προαιρετικά.

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  που το έχουμε αφήσει να κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στα φιλέτα και από τις 2 πλευρές. Μόλις πάρουν χρώμα τα βάζουμε σε ένα ταψί μα αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10'-15' περίπου ανάλογα το πάχος. Αν έχουμε χοντρά φιλέτα ελέγχουμε στο πιο χοντρό σημείο του φιλέτου αν έχει ψηθεί.
Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και έπειτα το σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Έπειτα ρίχνουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη, τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα γυαλίζουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε, τέλος, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα και την αφήνουμε να δέσει σε μέτρια φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο με μια κουταλιά ελαιόλαδο και γυαλίζουμε καλά το ρύζι, αφού το έχουμε πλύνει και στραγγίσει καλά. Μόλις γίνει ελαφρώς διάφανο εξωτερικά ρίχνουμε 560ml νερό ή ζωμό λαχανικών ή κότας και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί με το καπάκι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10' λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι και τη σάλτσα.

Πρόταση ποτού
Λευκό κρασί

Beaujolais blanc
Bordeaux blanc
Chardonnay

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου