Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Chez Jeanne - Αυθεντικές γαλλικές κρέπες από τη Βρετάνη - Crêpes bretonnes



Chez Jeanne - Αυθεντικές γαλλικές κρέπες από τη Βρετάνη - Crêpes bretonnes
Υλικά 
για 12 κρέπες περίπου

250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεγάλα
500ml γάλα
100ml νερό
50γρ βούτυρο*
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι

* θα χρειαστεί επιπλέον βούτυρο για το τηγάνι για το ψήσιμο κάθε κρέπας






Chez Jeanne - Αυθεντικές γαλλικές κρέπες από τη Βρετάνη - Crêpes bretonnes
 Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα, να ενσωματωθούν καλά και μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Τέλος ρίχνουμε το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να μη σβολιάσει το μείγμα. Στην περίπτωση που σβολιάσει αλλά και αν θέλουμε να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα το περνάμε από ένα σινουά ή στραγγιστήρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο ιδανικά για 24 ώρες. Σε περίπτωση που βιαζόμαστε το αφήνουμε το λιγότερο για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο πολύ δένει το μείγμα και οι κρέπες είναι ελαστικές και νόστιμες.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, γύρω στα 25 εκατοστά, στη φωτιά να κάψει πολύ καλά, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε για κάθε κρέπα περίπου με την κουτάλα της σούπας μία δόση. Περιστρέφουμε το τηγάνι μας μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Αν το τηγάνι είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο ή στην περίπτωση της κρεπιέρας προσαρμόζουμε τη δόση του μείγματος που θα χρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε λεπτές κρέπες για να ψηθούν καλά και γρήγορα. Όταν η κρέπα ψηθεί αρχίζει να ξεκολλάει από το τηγάνι και την γυρίζουμε είτε κουνώντας το τηγάνι είτε με τη βοήθεια μια τσιμπίδας ή σπάτουλας με απαλές κινήσεις για να μην την τρυπήσουμε. Ψήνουμε από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα και τις απολαμβάνουμε με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση της αρεσκείας μας.

Chez Jeanne - Αυθεντικές γαλλικές κρέπες από τη Βρετάνη - Crêpes bretonnes







Πρόταση του JeanneDôme 
Η δική μας αγαπημένη γλυκιά γέμιση είναι πραλίνα φουντουκιού με τριμμένα καρύδια και κανέλα.
Δοκιμάστε την!


Bon appetit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου