Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Chez Jeanne - Πίτα με ψητά λαχανικά φέτα και βασιλικό. Πίτα με ψητά λαχανικά, μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο και μουστάρδα Dijon - Greek pita with roasted veggies, feta cheese and basilic. Greek pita with roasted veggies, spicy beef sausage and Dijon mustard


Πίτα με ψητά λαχανικά, φέτα και βασιλικό - Greek pita with roasted veggies, feta and basilic 

Υλικά 
για 4 άτομα

2 κρεμμύδια
4 κόκκινες πιπεριές
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
4 πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
2 κουταλιές χοντροκομμένο βασιλικό
4 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

προαιρετικά για τα λαχανικά
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά βασιλικό αποξηραμένο

4 μερίδες φέτας για κάθε πίτα

Πίτα με ψητά λαχανικά, μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο και μουστάρδα Dijon - Greek pita with roasted veggies, spicy beef sausage and Dijon mustard


Υλικά
για 4 άτομα

4 πίτες
4 τεμάχια από μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο
4 κουταλιές μουστάρδα Dijon

για τα ψητά λαχανικά ακολουθούμε την παραπάνω συνταγή


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος 1εκ. περίπου τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση, έπειτα σε χοντρές φέτες, émincé , και τέλος σε χοντρές ροδέλες τις ντομάτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά εκτός από το φρέσκο βασιλικό. Σε ταψί, ιδανικά λαμαρίνα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα λαχανικά, έτσι ώστε να μην σκεπάζει το ένα το άλλο και περιχύνουμε τη μαρινάδα μας από το μπολ σε όλα τα λαχανικά. Ψήνουμε στους 200c για 15' λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο, θέλουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Στα τελευταία πέντε λεπτά λαδώνουμε τις πίτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ιδανικά με χαμηλά τοιχώματα, αφού έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Στο ίδιο ταψί τοποθετούμε και τα κομμάτια της φέτας και ψήνουμε στον ίδιο φούρνο για 5 λεπτά.
Στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το λουκάνικο ή κάποιο λεπτοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου ή ένα πανσετάκι ψήνουμε το κρέας από την αρχή με τα λαχανικά και ελέγχουμε αν έχει ψηθεί πριν σερβίρουμε.
Κόβουμε λαδόκολλες σε ορθογώνιο σχήμα τοποθετούμε τις πίτες επάνω και γεμίζουμε με φέτα λαχανικά, φρέσκο βασιλικό ή με μουστάρδα Dijon, λουκάνικο και λαχανικά. Τυλίγουμε και σερβίρουμε! Καλή μας όρεξη!

Πρόταση ποτού

-Παγωμένες μπύρες

Κόκκινο κρασί
για την πίτα με φέτα και λαχανικά

-chianti
-Κρητικό

Κόκκινο κρασί
για την πίτα με χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά

-merlot
- cabernet sauvignon

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου