Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Chez Jeanne - Σαλάτα με μαριναρισμένο λάχανο με φρέσκα μυρωδικά και καβουρδισμένο σουσάμι - Marinated cabbage with fresh herbs and roasted sesame seeds salad

Chez Jeanne - Σαλάτα με μαριναρισμένο λάχανο με φρέσκα μυρωδικά και καβουρδισμένο σουσάμι - Marinated cabbage  with fresh herbs and roasted sesame seeds salad
Υλικά για 4-6 άτομα

1 λάχανο άσπρο
3 κουταλιές ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη (ή ένα κουταλάκι ξερή ρίγανη)
3 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (ή μια κουταλιά θυμάρι ξερό )
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό και λίγο από το ξύσμα του
4 κουταλιές λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
 αλάτι - πιπέρι

 Για το σερβίρισμα
100γρ σουσάμι

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε το λάχανο ρίχνουμε το λεμόνι και το ξίδι, τρίβουμε τη σαλάτα με τα χέρια μας να μαλακώσει και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να μαλακώσει και να μαριναριστεί. Τέλος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού το έχουμε αφήσει να κάψει καλά ρίχνουμε το σουσάμι και το αφήνουμε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα το αποσύρουμε από το τηγάνι, αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε πριν το σερβίρισμα στη σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου