Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Chez Jeanne - Σούπα μινεστρόνε σερβιρισμένη με σπιτικά κρουτόν με μυρωδικά και παρμεζάνα - Minestrone soup with homemade croutons with herbs and parmigiano

Chez Jeanne - Σούπα μινεστρόνε σερβιρισμένη με σπιτικά κρουτόν με μυρωδικά και παρμεζάνα - Minestrone soup with homemade croutons with herbs and parmigiano
Υλικά για 6 μερίδες

3 καρότα
1 σέλερυ ή 3 κλωνάρια σέλινο
2 κρεμμύδια
200γρ ιταλική πανσέτα ή μπέικον
200γρ φασόλια βρασμένα
1 μεγάλη πατάτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι ξερό
10 κόκκους μπαχάρι
300γρ κριθαράκι ή μικρά ζυμαρικά της αρεσκείας σας
200γρ σπανάκι baby ή σέσκουλα
500γρ κονκασέ ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
700γρ νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών, κότας ή βοδινό
10 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

για τα κρουτόν

6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένες σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι θυμάρι αποξηραμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη αποξηραμένη
1 κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100γρ παρμεζάνα
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ να έχουν το ίδιο σχήμα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, και κόβουμε τα κοτσανάκια από το σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε την πανσέτα με λίγο ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα την αφαιρούμε. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το καρότο,το κρεμμύδι και στο σέλερυ μέχρι να μαλακώσουν. Μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε την πατάτα με το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσουμε σέσκουλα αντί για σπανάκι τα προσθέτουμε σε αυτή τη φάση και αυτά. Σοτάρουμε 3 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας να σοταριστεί για 1 λεπτό. Ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά εκτός του βασιλικού, προσθέτουμε τις κονκασέ και το νερό ή ζωμό. Προσθέτουμε και τα φασόλια, τα οποία έχουμε μουλιάσει αποβραδίς και έχουμε βράσει μέχρι να μαλακώσουν.Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά για 20' λεπτά,  προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αλατίζουμε.  Μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερα από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος στη συσκευασία. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το σπανάκι, τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τα κρουτόν, κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κυβάκια ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά. και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Μπορούμε να τα ψήσουμε και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 180c. Προσθέτουμε την παρμεζάνα στο τέλος και αφήνουμε να λιώσει.
Σερβίρουμε με τη σούπα.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου