Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ψητό hot dog με πιπεριές, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα μπάρμπεκιου - Roasted hot dog with peppers, caramelized onions and ΒΒQ sauce- Chez Jeanne

Roasted hot dog with peppers, caramelized onions and ΒΒQ sauce


Υλικά για 4 άτομα

4 ψωμάκια τύπου τσιαπάτα
4 λουκάνικα βραστά
4 πιπεριές πράσινες κέρατο
3 κρεμμύδια
4 φύλλα μαρουλιού
ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι

για το σερβίρισμα
σάλτσα BBQ
Moυστάρδα Dijon







Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια, émincé , σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατίζουμε λίγο τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Δεν θέλουμε να καούν ή να τηγανιστούν αλλά να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, στο χρώμα της καραμέλας ελαφρώς και μαλακά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο λάδι ακόμα. Μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο και τοποθετούμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 180c για ένα τέταρτο περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν όλα είναι έτοιμα, βάζουμε στα ψωμάκια που μπορούμε να έχουμε επίσης ζεστάνει στο φούρνο, ένα φύλλο μαρουλιού, μουστάρδα Dijon, τα κρεμμύδια, το λουκάνικο, την BBQ και τις πιπεριές.
Σερβίρουμε ιδανικά με μπύρες.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου