Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Brasil - Βραζιλιάνικα ψωμάκια τυριού- Pão de Queijo - Brazilian cheese bread

Brasil - Βραζιλιάνικα ψωμάκια τυριού- Pão de Queijo - Brazilian cheese bread
Υλικά για περίπου 20 κομμάτια

300γρ αλεύρι tapioca (sour) (polvilho doce)*
125gr φυτικό λάδι ή βούτυρο ή κλαριφιέ
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
250ml γάλα
100γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το γάλα, με το βούτυρο ή το λάδι και το αλάτι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το αλεύρι ταπιόκα και ανακατεύουμε συνεχώς με μίξερ. Μόλις αρχίζει να δένει ρίχνουμε το τυρί, ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη με ένα scoop παγωτού ή ένα κουτάλι κόβουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180c σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' με 40' ανάλογα το μέγεθος τους, μέχρι να ροδίσουν.
Προαιρετικά τα αλείφουμε με ένα μείγμα χτυπημένου αυγού με λίγο γάλα πριν τα ψήσουμε για έξτρα χρώμα.

*Στην περίπτωση που δεν έχουμε αλεύρι ταπιόκα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 150γρ περίπου κoρν φλάουρ. Προσαρμόζουμε την ποσότητα του κορν φλάουρ μέχρι να έχουμε μια συμπαγή αλλά κολλώδη ζύμη που δεν σταθεροποιείται εντελώς.

Bom proveito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου