Σούπα κουνουπίδι, σελινόριζα με κρουτόν, φέτα και μπούκοβο - Cauliflower, celeriac root soup served with croutons, feta and chili flakes - Chez Jeanne |
1 κουνουπίδι
150γρ σελινόριζα
2 πράσα, το λευκό μέρος
2 σκελίδες σκόρδο
1 πατάτα
50γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό ή 2 κλωνάρια φρέσκο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5λίτρο ζωμό λαχανικών, κότας ή νερό
αλάτι - πιπέρι
για τα κρουτόν
6 φέτες ψωμιού
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι βασιλικός ξερό
1/3 κουταλάκι ρίγανη ξερή
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
για το σερβίρισμα
200γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια
μπούκοβο
Κόβουμε σε ροδέλες το λευκό μέρος από τα πράσα, και τα γυαλίζουμε καλά σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά χοντροκομμένα εκτός από το βούτυρο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα υλικά μας. Μόλις μαλακώσουν πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός και ρίχνουμε στο τέλος το βούτυρο.
Κόβουμε σε κύβους τις φέτες ψωμιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα μυρωδικά με το λάδι και το ψωμί. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν είτε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Λίγο πριν είναι έτοιμα προσθέτουμε και τη φέτα να ψηθεί ελαφρώς.
Σερβίρουμε τη σούπα με τα κρουτόν , τη φέτα και το μπούκοβο.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου