Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Σπαγγέτι φούρνου με πιπεριές σοτέ, λουκάνικα και γραβιέρα - Gratinated spaghetti with spicy sausage, sauteed green peppers and Gruyere - Chez Jeanne


Σπαγγέτι φούρνου με πιπεριές σοτέ, λουκάνικα και γραβιέρα - Gratinated spaghetti with spicy sausage, sauteed green peppers and Gruyere - Chez Jeanne
 Υλικά για 6 άτομα

500γρ σπαγγέτι
6 πιπεριές
500γρ λουκάνικα χωριάτικα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
500γρ χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό ή 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/3 κουταλάκι ρίγανη ξερή ή 2 κλωνάρια φρέσκια
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, τσίλι ή κόκκινο πιπέρι καυτερό προαιρετικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι

για το γκρατινάρισμα

200γρ γραβιέρα τριμμένη
50γρ φρυγανιά τριμμένη, προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. 
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες 1 εκατοστού περίπου. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά  τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Για ιδανικό αποτέλεσμα τις πιπεριές τις σοτάρουμε ολόκληρες και αφού ροδίσουν καλά τις αφαιρούμε το κοτσάνι, τα σπόρια και τις ξεφλουδίζουμε. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε, να ροδίσουν στο ίδιο τηγάνι.
Ρίχνουμε τον πελτέ να γυαλίσει και αυτός. Προσθέτουμε το χυμό, τις πιπεριές καθαρισμένες και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη ρίχνουμε στα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε καλά.
 Λαδώνουμε ένα ταψάκι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη γραβιέρα και φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200c μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Πρόταση ποτού

-Παγωμένες μπύρες

-Κόκκινο κρασί
 Ξινόμαυρο
 Ξινόμαυρο -  Merlot
 Νάουσα

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου