Σοκολατένιες κρέπες με διπλή γέμιση κρέμας με γάλα και πραλίνας φουντουκιού - Chocolate crepes with double milk cream and chocolate hazelnut spread filling - Chez Jeanne |
Υλικά
για περίπου 12 μεγάλες κρέπες
500γρ γάλα
225γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
50γρ βούτυρο
1/3 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ζάχαρη
25γρ κακάο σε σκόνη άγλυκο
βούτυρο για το τηγάνι
για τη γέμιση
Ελληνικό αλειφόμενο προϊόν με δύο γεύσεις, κρέμα με γάλα και πραλίνα φουντουκιού
Σοκολατένιες κρέπες με διπλή γέμιση κρέμας με γάλα και πραλίνας φουντουκιού - Chocolate crepes with double milk cream and chocolate hazelnut spread filling - Chez Jeanne |
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και ρίχνουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Μετά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε πάλι. Αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένο το μείγμα στο ψυγείο. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά, βουτυρώνουμε και ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μια δόση από το χυλό μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από τη μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη και ξαναψήνουμε. Γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Bon appetit!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου