Τηγανιά κοτόπουλου με λεμονάτη σάλτσα, μανιτάρια, πράσινες πιπεριές και ατζέμ πιλάφ - One pan chicken, mushrooms, green peppers with lemon sauce and atzem pilaf - Chez Jeanne |
Υλικά για 4-5 άτομα
για το κοτόπουλο
1 κοτόπουλο ή 2 φιλέτα από στήθος ή μπούτια κοτόπουλου
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
4 λευκά μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 κουταλάκι μπαχάρι
1/3 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό
1 κουταλιά θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι ξερό
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη φρέσκια ή 1/3 κουταλάκι ξερή
200ml λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
1 λεμόνι, το χυμό του
1/2 κουταλάκι αλεύρι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
για το ατζέμ πιλάφ
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι κριθαράκι
4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 φύλλο δάφνης
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα. Προσοχή γιατί καίγεται γρήγορα. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει το νερό. Μόλις είναι έτοιμο τραβάμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για μερικά λεπτά, για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ατζέμ πιλάφ και προαιρετικά το δροσίζουμε με γιαούρτι στραγγιστό και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πρόταση ποτού
Λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι
Ασύρτικο
Chablis
Ελληνικά Chardonnay
Bourgogne
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου