Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Λαχανάκια Βρυξελλών φούρνου με μουστάρδα και τυρί - Roasted Brussels sprouts with mustard and cheese - Chez Jeanne

Λαχανάκια Βρυξελλών φούρνου με μουστάρδα και τυρί - Roasted Brussels sprouts with mustard and cheese - Chez Jeanne
Υλικά για 4 άτομα

12 λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1 λεμόνι, το χυμό του
4 κουταλιές ελαιόλαδο.
100γρ τυρί τριμμένο, γλυκό κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανάκια και κόβουμε το χοντρό κοτσάνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ή μουστάρδα και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σάλτσα μας και τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180c για 10'- 15' λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τα ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ένας υπέροχος τρόπος να τα μαγειρέψουμε και να αποτελέσουν μια ζεστή σαλάτα αλλά και ένα συνοδευτικό σε χορτοφαγικά και μη πιάτα.

Bon appetit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου