Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Spaghettoni all' Amatriciana - Σπαγγετόνι Αματριτσιάνα

Spaghettoni all' Amatriciana - Σπαγγετόνι Αματριτσιάνα


Υλικά για 4-5 άτομα

500γρ σπαγγετόνι
500γρ ντομάτα τριμμένη
250γρ καπνιστό χοιρινό σαγόνι (guanciale), χοιρινή καπνιστή παντσέτα ή μπέικον
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο ή 50γρ λαρδί χοιρινό
150γρ πεκορίνο τριμμένο
αλάτι- πιπέρι

προαιρετικά 
μια σκελίδα σκόρδο
1 πεπεροντσίνο


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα σπαγγετόνι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το λαρδί να λιώσει και ρίχνουμε το αλλαντικό ψιλοκομμένο να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το αλλαντικό και ρίχνουμε, αλάτι, μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και τη σάλτσα ντομάτας να γλασάρει. Μόλις δέσει αφαιρούμε το σκόρδο, ρίχνουμε το αλλαντικό, τα σπαγγετόνι μέσα στη σάλτσα, το πεκορίνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πρόταση ποτού 

- Ροζέ, ξινόμαυρο
- Sangiovese
- Merlot

Buon appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου