Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Κοφτό μακαρονάκι με κοτόπουλο, αρακά, καρότα και αστεροειδή γλυκάνισο - Ditalini with chicken, peas, carrots and star anise - Chez Jeanne

Κοφτό μακαρονάκι με κοτόπουλο, αρακά, καρότα και αστεροειδή γλυκάνισο - Ditalini with chicken, peas, carrots and star anise - Chez Jeanne

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι
400γρ ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 φιλέτα από στήθος ή μπούτια κοτόπουλου
200γρ αρακά
4 καρότα
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
1/3 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/3 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο ή 4-5 κόκκους μπαχαριού
3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα μας σε μικρότερα κομμάτια ίσου μεγέθους. Κόβουμε τα καρότα σε κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και χρωματίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά. Μόλις γυαλίσει καλά το κρεμμύδι και μαλακώσει, συμπληρώνουμε τον πελτέ και τον γυαλίζουμε 1-2 λεπτά στο λάδι. Συμπληρώνουμε τον αρακά και τα καρότα. Έπειτα, την ντομάτα, τον αστεροειδή, τη δάφνη και το σκόρδο. Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι το βράζουμε για 5', το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στη σάλτσα με λίγο υγρό από την κατσαρόλα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να γίνει al dente το μακαρόνι και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και αυτό με όλα τα υλικά μαζί. Αν χρησιμοποιήσετε μπούτι προσθέστε το νωρίτερα για να μαγειρευτεί σωστά. Αφαιρούμε τον γλυκάνισο και τους κόκκους μπαχαριού. Τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.



Πρόταση ποτού

Κόκκινο κρασί

-Νεμέα
-Νάουσα
-Γουμένισσα 
-Chianti
-Pinot Noir
-Beaujolais 


Καλή μας όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου