Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σούπα 'μαγειρίτσα' με κοτόπουλο και μανιτάρια - Chicken and mushroom soup with herbs - Chez Jeanne

Σούπα 'μαγειρίτσα' με κοτόπουλο και μανιτάρια - Chicken and mushroom soup with herbs - Chez Jeanne
Υλικά για 6- 8 άτομα

1 κοτόπουλο
2 καρότα
2 πράσα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
100ml λευκό κρασί
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
10 μανιτάρια λευκά μεγάλα
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φύλλο δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι
4-5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
1 κουταλιά αλεύρι
1 αυγό
2 λεμόνια
ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ζωμό χοντροκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια, τα καρότα καθαρισμένα και το σέλινο. Σε μια κατσαρόλα γυαλίζουμε χωρίς να πάρουν χρώμα τα λαχανικά του ζωμού σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε την κότα μέσα, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να τη σκεπάζει , τα μπαχάρια, τη δάφνη, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και σιγομαγειρεύουμε, ξαφρίζοντας με ανοιχτό καπάκι.Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Αφαιρούμε την κότα, την αφήνουμε ελαφρώς αν κρυώσει και την ξεψαχνίζουμε και κόβουμε σε κύβους. Στραγγίζουμε το ζωμό.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια για 3-4 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, το κοτόπουλο και το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, μαζί με τα μυρωδικά τα ψιλοκόβουμε και τα τοποθετούμε μετά από 4-5 λεπτά που έχουν  βράσει τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό. Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό με το χυμό από τα δύο λεμόνια και το αλεύρι. Μόλις ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό της σούπας και χτυπάμε διαρκώς με το σύρμα για να μην μας κόψει. Συμπληρώνουμε 6-7 κουταλιές της σούπας από το ζωμό και το ρίχνουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μερικά λεπτά  επάνω στο μάτι. Μετά την τραβάμε στην άκρη αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου