Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Easy 6 - Αυγά στραπατσάδα με ντομάτα, πιπεριές, φέτα, βασιλικό και ρίγανη σερβιρισμένη σε ψημμένο χωριάτικο ψωμί - 'Strapatsada' greek style scrambled eggs with tomato, peppers, feta cheese, basil, oregano served on toasted rustic bread -Chez Jeanne


Αυγά στραπατσάδα με ντομάτα, πιπεριές, φέτα, βασιλικό και ρίγανη σερβιρισμένη σε ψημμένο χωριάτικο ψωμί - 'Strapatsada' greek style scrambled eggs with tomato, peppers, feta cheese, basil, oregano served on toasted rustic bread -Chez Jeanne

Υλικά για 1 στραπατσάδα

3 αυγά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 τομάτες μετρίου μεγέθους
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
80γρ  φέτα

Βασικά υλικά 

2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Ψωμί χωριάτικο προαιρετικά
6-8 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα προαιρετικά

Εκτέλεση

Κόβουμε σε καρέ τις πιπεριές, τρίβουμε τις τομάτες αφού τις ξεφλουδίσουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της. Ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στη σάλτσα, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφού δέσει το μείγμα τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μυρωδικά και τη φέτα τριμμένη.  Ψήνουμε το ψωμί σε φέτες με λίγο ελαιόλαδο να γίνει τραγανό σε φούρνο, τηγάνι ή φρυγανιέρα το τοποθετούμε σαν βάση και από πάνω σερβίρουμε την στραπατσάδα. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και ιδανικά με μπύρες το καλοκαίρι!

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου