Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Κολοκυθάκια ατμού μαριναρισμένα σε βινεγκρέτ μουστάρδας,άνηθο σερβιρισμένα με γιαούρτι και πιπέρι καγιέν - Steamed zucchini in moustard vinaigrette with dill and yoghurt with cayenne pepper -Chez Jeanne

Κολοκυθάκια ατμού μαριναρισμένα σε βινεγκρέτ μουστάρδας,άνηθο σερβιρισμένα με γιαούρτι και πιπέρι καγιέν - Steamed zucchini in moustard vinaigrette with dill and yoghurt with cayenne pepper
Υλικά για 1 σαλάτα

4 κολοκυθάκια
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι- πιπέρι

για τη βινεγκρέτ

1/2 κουταλιά μουστάρδας
1/2 κουταλάκι ξύδι λευκό ή μηλόξυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

για το σερβίρισμα

2 κουταλιές γιαούρτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Κόβουμε σε ίδια σχήματα 2 εκατοστών περίπου τα κολοκυθάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και τοποθετούμε το καλαθάκι ατμού ή ένα τρυπητό σκεύος, πυρίμαχο, μέσα χωρίς να ακουμπάει στο νερό. Βάζουμε τα κολοκυθάκια και καπακώνουμε. Αφήνουμε πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα καλά με το ξύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας καλά. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια να καλυφθούν καλά, ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά στο ψυγείο για μισή ώρα. Μπορούμε να τα σερβίρουμε και χλιαρά χωρίς να τα βάλουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και πιπέρι καγιέν.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου