Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ρολό κιμά με αυγά, ψητές πράσινες πιπεριές,τυρί Τσένταρ, Tabasco jalapeño και πατάτες με τη φλούδα - meatloaf stuffed with boiled eggs, covered with roasted green peppers, cheddar and jalapeño Tabasco served with skin on potatoes

Ρολό κιμά με αυγά, ψητές πράσινες πιπεριές, τυρί τσένταρ, Tabasco jalapeño και πατάτες με τη φλούδα - meatloaf stuffed with boiled eggs, covered with roasted green peppers, Cheddar and jalapeño Tabasco served with skin on potatoes

Υλικά για 8- 10 άτομα

για το ρολό

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 αυγά 50γρ
200γρ φρυγανιά τριμμένη
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κοφτό κύμινο τριμμένο
1 κουταλιά κόλιανδρο τριμμένο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά θυμάρι
2 κουταλιές μουστάρδα
1 λεμόνι το χυμό του
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
6 αυγά βραστά

για την επικάλυψη

5 πιπεριές πράσινες
5 φέτες Cheddar
3 κουταλιές Tabasco jalapeno

για τις πατάτες

10 πατάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές θυμάρι
2 λεμόνια το χυμό τους
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ιδρώσουν καλά και να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Το ψωμί πρέπει να είναι μουλιασμένο σε νερό και να κρατάει αρκετά υγρά. Αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι αρκετά στεγνό προσθέτουμε λίγο νερό. Ζυμώνουμε μερικά λεπτά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο. Βράζουμε 5 αυγά για 10' από το σημείο βρασμού. Ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ντύνουμε μια φόρμα μακρόστενη με αλουμινόχαρτο και μετά με αντικολλητικό χαρτί  με τις άκρες να προεξέχουν και στρώνουμε τη μισή δόση κιμά, μετά τα βραστά αυγά και τέλος, τον υπόλοιπο κιμά.








Πιέζουμε απαλά το μείγμα για να γίνει ένα ομοιόμορφο ρολό και καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί που περισσεύει και κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο.


Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι με αλουμινόχαρτο από πάνω ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε όλο τον κιμά βάζουμε τα αυγά στο κέντρο στη σειρά και ρολάρουμε να δώσουμε το επιθυμητό σχήμα. Κλείνουμε καλά το ρολό με το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200c σε προθερμασμένο φούρνο για 15' λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180c για 45΄ λεπτά.
Πλένουμε και ψήνουμε τις πράσινες πιπεριές σε αντικολλητικό χαρτί στους 200c για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και τις ξεσποριάζουμε.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι να καθαρίσουν καλά. Τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει καλά. Μόλις μαλακώσουν πολύ τις στραγγίζουμε.


Μόλις ψηθεί το ρολό το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί και το καλύπτουμε με τις πράσινες πιπεριές αφού τις έχουμε κόψει στη μέση.

Κόβουμε τις πατάτες στα 4, τις βάζουμε στο ίδιο ταψί με το ρολό, ρίχνουμε τα υλικά για τις πατάτες, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200c να ροδίσουν.


Τα τελευταία 3΄ λεπτά καλύπτουμε με το τσένταρ για να λιώσει ωραία. Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το tabasco, αφήνουμε 15' λεπτά να ξεκουραστεί και μετά κόβουμε σε ωραία κομμάτια. Σερβίρουμε με τις πατάτες και ωραία πλούσια πράσινη σαλάτα.

Πρόταση ποτού

Κόκκινο κρασί

Merlot
Syrah
Bordeaux
Bourgogne
Ξινόμαυρο

Καλή μας όρεξη!

Ψηφίστε το JeanneDome



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου