Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Φακές με Tabasco, κουρκουμά και ψητές πιπεριές Φλωρίνης - Lentil soup with Tabasco, turmeric and roasted red peppers


Φακές με Tabasco, κουρκουμά και ψητές πιπεριές Φλωρίνης - Lentil soup with Tabasco, turmeric and roasted red peppers

Υλικά για 4-5 άτομα


400γρ φακές
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 κουταλιά κόλιανδρο σπόρους
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι μπαχάρι σε κόκκους
1 κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά θυμάρι
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
1 1/2 κουταλιά Tabasco red pepper sauce
5 πιπεριές Φλωρίνης
ελαιόλαδο-αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε από τυχόν πέτρες τις φακές, τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε 3-4 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό και συμπληρώνουμε καθαρό χλιαρό νερό, να τις σκεπάζει ένα δάχτυλο περίπου, και όλα τα υλικά πολτοποιημένα στο μπλέντερ εκτός από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά αφού τα θρυμματίσουμε καλά. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά έτοιμα τριμμένα και βάζουμε τη μισή ποσότητα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για μισή ώρα. Μόλις μαλακώσουν καλά οι φακές προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, Tabasco και το θυμάρι. Αφήνουμε να βράσουν ακόμα ένα 20λεπτο μέχρι να δέσει καλά η σούπα. Μόλις είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και δίνουμε μια ακόμα βράση.



Ψήνουμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό χαρτί στους 220c μέχρι να μαυρίσουν έτσι ώστε να γλυκάνουν και να καπνιστούν. Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές ή τις κλείνουμε σε ένα σακουλάκι να ιδρώσουν και τις ξεφλουδίζουμε αργότερα.
Σερβίρουμε τη σούπα με τις πιπεριές σε λωρίδες ή σε κομματάκια και συνοδεύουμε με ξεροψημένο ψωμί!

Καλή μας όρεξη!

Ψηφίστε το JeanneDome



2 σχόλια :