Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Βορειοελλαδίτικο μπουγιουρντί με Τabasco - 'Buyurdi' - Roasted feta with peppers, tomatoes, Tabasco and fresh herbs northern Greek style

Βορειοελλαδίτικο μπουγιουρντί με Τabasco - Roasted feta with peppers, tomatoes, Tabasco and fresh herbs northern Greek style


Υλικά 4-5 άτομα

8 τοματίνια
2 πιπεριές πράσινες
200γρ φέτα
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι ξερό
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ή 1/2 κουταλάκι ξερή
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια Tabasco
2 πρέζες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τα τοματίνια στα 2. Όταν η τομάτα είναι στην εποχή της χρησιμοποιούμε τομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες.
Στρώνουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο σε στρώσεις τις τομάτες, έπειτα τις πιπεριές και μετά τη φέτα με τα μισά μυρωδικά και καρυκεύματα. Επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμη σε δεύτερη στρώση και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Όποιοι αγαπούν τα καυτερά προσθέτουν επιπλέον Tabasco, πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο ή πιο παραδοσιακά καυτερές πράσινες πιπεριές.

Βορειοελλαδίτικο μπουγιουρντί με Τabasco - Roasted feta with peppers, tomatoes, Tabasco and fresh herbs northern Greek style

Τυλίγουμε καλά με το αλουμινόχαρτο ιδανικά  δύο φορές, τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 200c για περίπου μισή ώρα. μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Το τελευταίο 5λεπτο σκίζουμε το επάνω μέρος από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ανοιχτό να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο τραγανό ψωμί!

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου