Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πικάντικος πουρές από κόκκινες φακές, τόνος και αυγό - Red lentils spicy puree with tuna and egg - Chez Jeanne


Υλικά για 4 άτομα

για τις φακές

200γρ κόκκινες φακές
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κουρκουμά
1/3 κουταλάκι κύμινο
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι το χυμό του
αλάτι- πιπέρι

για το σερβίρισμα

2 κονσέρβες τόνο σε λάδι, νερό ή και καπνιστό
4 αυγά
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φακές από τυχόν βρωμιές και πετραδάκια. Τις ξεπλένουμε καλά και τις βράζουμε σε νερό. Μόλις βράσουν 3 λεπτά περίπου αλλάζουμε το νερό. Βράζουμε με το σκόρδο και τη δάφνη καλά μέχρι να λιώσουν σε νερό που να τις καλύπτει ένα δάχτυλο περίπου. Μόλις λιώσουν καλά και το νερό ίσα ίσα τις καλύπτει τις περνάμε με το ραβδομπλέντερ ή σε πολυκομματικό μηχάνημα προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και τέλος το λάδι μέχρι να αποκτήσουν κρεμμώδη υφή.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες το πασπαλίζουμε με αλάτι και ξύδι κ το αφήνουμε μισή ώρα περίπου να μαλακώσει.

Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό ρίχνουμε 2 -3 κουταλιές νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά μέχρι να ψηθούν στον βαθμό που μας αρέσει.
Σερβίρουμε τις φακές με τον τόνο, αφού τον έχουμε στραγγίξει καλά, το αυγό, το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι καγιέν.

Καλή μας όρεξη!!!


1 σχόλιο :