Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Easy 6 - Σπαγγέτι με πλευρώτους, μαραθόσπορο, τοματίνια και Tabasco garlic - Spaghetti with pleurotus, phennel seeds, baby tomatoes and Tabasco garlic

Ο συνδυασμός ζυμαρικών με μανιτάρια, μαραθόσπορο και σκόρδο εντυπωσιάζει. Με απλές τεχνικές τρώμε ένα διαφορετικό πιάτο εύκολα και γρήγορα.


Υλικά για 4-5 άτομα

1 πακέτο σπαγγέτι
10-12 τοματίνια
500γρ πλευρώτους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι σπόρους μάραθου
2 κουταλές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βασικά υλικά 

4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά για το σερβίρισμα

1 κουταλιά Tabasco Garlic
Τυρί τριμμένο Παρμεζάνα, Πεκορίνο ή μια ελληνική γραβιέρα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε από την ώρα που κοχλάζουν 1 λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο μαγειρέματος στη συσκευασία.
Σε ένα πολύ καυτό μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι, μόλις κάψει, τα πλευρώτους αφού τα έχουμε κόψει σε ίσα μεγέθη και έχουμε αφαιρέσει τα χοντρά κοτσάνια τους. Τα αφήνουμε να σοταριστούν πολύ καλά από τη μία πλευρά και έπειτα τα γυρίζουμε κι από την άλλη. Σπάμε το μαραθόσπορο στο γουδί ή στο πολυκοπτικό. Το προσθέτουμε να σοταριστεί με τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν χρώμα τα μανιτάρια και έχουν μαγειρευτεί, ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα τοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Στο πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το μαϊντανό, το σκόρδο και το Tabasco με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Περιχύνουμε στα μανιτάρια, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Καλή όρεξη!


1 σχόλιο :