Οι γεύσεις της χώρας μας παρέα με το Tabasco σε μια πίτσα που μένει αξέχαστη!
για τη ζύμη
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25γρ φρέσκια μαγιά
50ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
180ml νερό χλιαρό
υλικά για την πίτσα
80ml σάλτσα τομάτας
10 τοματίνια
60-80γρ φέτα
200γρ ελληνική γραβιέρα
1 πιπεριά πράσινη
6-8 ελιές
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
μισό κουταλάκι ξερή ρίγανη ή 4-5 κλωναράκια φρέσκια
1/2 κουταλάκι Tabasco
ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι προαιρετικάλίγο ελαιόλαδο από πάνω
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό ελαφρώς, να είναι χλιαρό αλλά να μην καίει, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να δημιουργηθεί ένα χυλός. Αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα για 20' λεπτά περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και απαλή ζύμη. Την αφήνουμε στο μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου μιάμιση ώρα. Μόλις φουσκώσει αλευρώνουμε μια επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη στο σχήμα του ταψιού που θα την ψήσουμε.
Την ψήνουμε σε ταψί για πίτσα, αφού το λαδώσουμε ή επάνω σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί το οποίο το αναποδογυρίζουμε, το λαδώνουμε και τοποθετούμε την πίτσα επάνω.
Την απλώνουμε στο ταψί, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και Tabasco και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας εκτός από τις άκρες. Συμπληρώνουμε την γραβιέρα τριμμένη, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές κομμένες χωρίς το κουκούτσι, σε λεπτές ροδέλες το κρεμμυδάκι, τη φέτα τριμμένη και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε λίγο ελαιόλαδο. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και τα περνάμε από τις άκρες της ζύμης που προεξέχουν, για να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο αλλά να γίνουν τραγανές.
Συνοδέψτε με παγωμένες μπύρες καλή παρέα και απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου